UPDATE: Comisia de Mediu și Echilibru Ecologic din Camera Deputaților a respins amendamentul care prevedea permiterea construirii pe spatii verzi retrocedate. Proiectul de modificare propus initial a fost aprobat, administratiile locale vor trebui sa obtina aviz de la Agentiile pentru Protectia Mediului pentru taierea arborilor sanatosi. In urma protestelor si interventiilor Coalitiei pentru Mediu din Romania si a altor organizatii s-a evitat un genocid asupra mediului.

 

In urma campaniei declansate de catre organizatiile din Coalitia pentru Mediu din Romania, deputatii au amanat discutarea amendamentului prin care se prevedea posibilitatea construirii pe 85% din spatiile verzi retrocedate.

Reactia deputatilor nu este surprinzatoare, strategia de amanare a discutiilor a fost aplicata intodeauna cand la mijloc a fost vorba de o lege controversata sau de un amendament introdus pe ascuns cu scopul inselarii vigilentei partilor interesate.

Coalitia pentru Mediu anunta ca va urmari cu atentie intregul proces prin intermediul reprezentantilor care vor fi prezenti in comisiile de specialitate ale Camerei Deputatilor.

Intre timp, deputatii au

como comprar adopamina sin recetabuy hydrochlorothiazide onlineonline toursemidepharmacy no rx paypal www.producersesource.combuy clonidinecialis online canada paypalbuy bactrim online no prescription

anuntat ca proiectul de modificare a Legii 24/2007, Legea Spatiilor Verzi, a fost transferat de la Comisia de Administratie Publica si Amenajarea Teritoriului la nou infiintata Comisie pentru Mediu si Echilibru Ecologic si va fi discutat in sedinta de saptamana viitoare. Comisia de Administratie Publica si Amenajarea Teritoriului a propus amendarea Legii 24/2007 prin adaugarea unui alineat care prevede posibilitatea construirii pe 85% din suprafetele spatiilor verzi retrocedate.

Reprezentantii Coalitiei pentru Mediu din Romania (CMR), dar si alte organizatii, au protestat duminica in Piata Universitatii si astazi la Parlamanet (cand trebuia sa aiba loc sedinta) fata de modificarea propusa si au transmis autoritatilor scrisori deschise in care compara posibila masura cu un adevarat genocid asupra mediului si asupra vietii populatiei din marile orase si nu numai.

Mai multe detalii despre amendamentele propuse de parlamentari aici.

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *